Pentru decorarea casei de Paste luati in considerare in primul rand tot ceea ce aveti in dulapuri: farfurii si platouri, accesorii colorate, fete de masa si servete, naproane si suporturi de farfurii, decoratiuni de sezon, flori naturale, ghivece si flori artificiale pe care sa le includeti in aranjamentele de sarbatoare. Iar daca doriti sa aduceti un suflu proaspat, puteti oricand cumpara cate ceva frumos care sa va innoiasca masa si casa.

In continuare vom trece in revista cateva sugestii care va vor ajuta sa aveti o casa luminoasa si vesela, asa cum cere bucuria sarbatorilor de Paste.

1.  Alegeti o tema si o gama coloristica - in functie de cromatica existenta deja in casa, de culoarea fetei de masa si de rezultatul final pe care vreti sa il obtineti, alegeti decoratiuni in acelasi ton pentru o atmosfera calda sau decoratiuni care sa contrasteze si sa fie o pata de culoare.

Culori calde, atmosfera eleganta

                    

 

                                                                                                                      Atmosfera traditionala


                                      

                                                              

 

 

Culori vesele sau pastelate, atmosfera de primavara


                                  

                     

 

2. Evitati sa puneti impreuna si in cantitati mari toate simbolurile acestei sarbatori: iepurasi de ceramica si de ciocolata, oua, puisori de gaina, flori, cosulete, etc.  Toate sunt frumoase, dar selectarea si aranjarea lor cu bun gust si imaginatie vor avea un impact vizual mai placut decat aglomerarea lor.


           

 

3. Schimbati fetele pernelor decorative cu unele noi, in culori de primavara - nu trebuie sa schimbati toata mobila pentru a aduce un aer proaspat incaperilor, este suficient sa adaugati cateva decoratiuni si pernute colorate in combinatii si texturi care sa se armonizeze cu restul casei si cu atmosfera pe care vreti sa o obtineti.

                                  

 

           4. Puteti decora si construi voi insiva anumite decoratiuni pentru Paste - nu dureaza mult, petreceti timp frumos impreuna cu copiii, iar ei vor fi foarte bucurosi si mandri sa fie implicati in pregatirile din casa.

Coronite si pomisori pentru o atmosfera sofisticata: pot sta pe masa sau pervaz, se pot agata pe usa, pe un perete sau intr-un loc unde pot fi admirate. Se pot confectiona din crengute, flori artificiale sau naturale, oua colorate si fundite, iar rezultatul este unul exceptional. 

                                                                             

                                    

 

Oua pictate - puteti picta si decora ouale cu frunzulite, autocolant, sfoara, glitter si orice va este la indemana si se potriveste temei alese


                                       

                                        

     

                                          

 

                                                                                         

 

Aranjamente florale - fie ca sunt din flori naturale sau flori artificiale, in cosulete sau vaze, primavara va fi in casa ta cu putina imaginatie; in plus, se pot crea adevarate opere de arta!                  

                  

                        

 

                                                     

 

Paste fericit si imbelsugat!