Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

Nu aveti nici un produs la comparare.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Confidentialitatea si asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal este o responsabilitate permanenta pentru Freeway Design care va depune toate eforturile necesare pentru ca prelucrarea datelor dumneavoastra sa fie in deplina concordanta cu Regulamentul general privind protecția datelor "GDPR" (adica normele incluse in Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, concomitent cu abrogarea Directivei 95/46/CE) precum si cu legislatia aplicabila in Romania.


Deoarece unul dintre principiile esentiale ale acestei legi il reprezintă transparenta, am intocmit acest document prin care dorim să vă informăm si sa explicăm modul în care colectam, procesam, utilizam și protejam datele dvs. cu caracter personal, atunci când cumparati produsele si serviciile noastre si/sau utilizati site-ul nostru web. Prin navigarea pe site-ul nstru sau prin contactarea noastră sub orice forma declarati ca ati fost informati despre prelucrarea datelor cu caracter personal prin citirea acestui document, denumit 'Politica de Confidentialitate'.


Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic această 'Politica de confidentialitate', pentru a reflecta orice alte modificări ale modului în care prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale legislatiei in domeniu, prin afisarea pe site-ul nostru www.fragoladesign.ro a unei versiuni actualizate a 'Politicii de confidentialitate', motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei pagini.


Cine suntem și cum ne puteți contacta

SC Freeway Design SRL este persoana juridica romana, cu sediul social în Bucuresti, Sector 4, Sos. Oltenitei nr. 8, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/ 9958/2013, CUI RO32116225, adresa email: contact@fragoladesign.ro, telefon 0742.620.957 si este inregistrata la ANSPDCP in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal cu numarul 32576 (numita in continuare "Freeway Design/ noi/ al nostru"). În sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal.

Definitii

Pentru a asigura intelegerea Politicii de confidentialitate, vom explica termenii folositi pe parcursul acesteia.

Datele personale sau Datele cu caracter personal se referă la orice informație care face posibilă identificarea unei persoane fizice (persoană vizată).

Persoana vizată - reprezintă o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică „identificabilă” este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, inclusiv prin referire la un număr de identificare sau la unul sau mai mulți factori caracteristici identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, mentale, economice, culturale sau sociale (Ex: clientii firmei, vizitatorii site-ului, etc).

Consimțământ – consimțământul persoanei vizate este orice indicație dată în mod liber, specifică, informată și clară pe care persoana vizată o oferă printr-o declarație sau printr-o acțiune afirmativă clară, semnificând acordul pentru prelucrarea datelor sale personale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal - reprezintă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal, cu sau fără mijloace automate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, recuperarea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea catre terti prin transmitere, diseminare, difuzare sau punere la dispoziție în alt mod, alinierea sau combinarea, blocarea, restrictionarea, ștergerea sau distrugerea datelor

Operator sau operator responsabil pentru prelucrare - este persoana fizica sau juridica, autoritate publică, agenție sau alt organ care, singur sau cu ajutorul unor terțe părți, determină scopurile sau mijloacele prelucrarii de date personale; acolo unde scopurile și mijloacele prelucrarii sunt determinate de legislația Uniunii Europene sau a Statelor Membre, operatorul sau criteriile specifice pentru nominalizarea lui pot fi furnizate de legislația Uniunii sau a Statelor Membre.

Restricția prelucrarii - se referă la marcarea datelor personale prelucrate cu scopul de a limita prelucrarea lor în viitor

Crearea de profiluri - se referă la orice formă autorizată de prelucrare a datelor personale constand în folosirea datelor personale pentru a evalua anumite aspecte personale caracteristice pentru o persoană fizică, în particular pentru a analiza sau a prezice aspecte referitoare la performanța in muncă, situația economică, sănătatea, preferințele personale, interesele, fiabilitatea, locatia sau deplasările unei persoane fizice

Pseudonimizarea - este prelucrarea datelor personale într-o asemenea manieră încât datele personale nu mai pot fi atribuite unei persoane vizate fără utilizarea unor informații adiționale, cu condiția ca aceste informații adiționale să fie stocate separat și să fie supuse unor măsuri tehnice si organizaționale care sa asigure faptul că datele personale nu sunt atribuite unei persoane fizice identificate sau identificabile.

Destinatarul - este o persoană fizica sau juridica, autoritate publică, agenție sau alt organ abilitat, către care datele personale sunt dezvăluite, fie el o terță parte sau nu. Cu toate acestea, autoritățile publice care ar putea să primească datele personale în cadrul unei anchete particulare în concordanță cu legislația Uniunii sau a Statelor Membre nu vor fi văzute ca destinatari; prelucrarea acelor date de către autoritățile publice va fi în conformitate cu regulile aplicabile protecției datelor, în concordanță cu scopurile prelucrarii.

Terță parte - este o persoană fizica sau juridica, autoritate publică, agenție sau alt organism în afara persoanei vizate, operator, prelucrător și persoane imputernicite care, sub autoritatea directă a operatorului sau a prelucrătorului, sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal.

Datele cu caracter personal pe care le colectam, stocam si utilizam

1)  Colectăm datele dvs. oferite voluntar, direct de catre dvs., astfel încât detineti controlul asupra tipului de informație pe care o oferiti. Colectăm următoarele tipuri de date personale:

      • Nume și prenume

      • E-mail

      • Număr de telefon

      • Detalii de facturare și plată

Aceste informații sunt pastrate în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim si nu tranferăm informatii către terti care nu au legatura cu realizarea contractului la distanta privind livrarea produselor, facturare sau contabilitate. Precizam ca nu vom solicita date date sensibile, incluse de Regulamentul UE 2016/679 în categoriile speciale de date cu caracter personal si nu solicitam sau primim informatii, de orice natura, de la copiii sub 16 ani.

De exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

  • Când se creaza un cont pe www.fragoladesign.ro, ne sunt transmise numele și prenumele, adresa de e-mail si numarul de telefon

  • Cand se completeaza formularul de contact, testimoniale sau se foloseste adresa de email contact@fragoladesign.ro pentru intrebari, diverse solicitari sau pentru rezolvarea unei probleme, ne sunt transmise unele dintre urmatoarele date: numele,  prenumele, adresa de e-mail, telefonul, adresa;

  • Când plasați o comandă ca vizitator fara cont, ne furnizați informații precum: produsele selectate, numele, prenumele, adresa de livrare, numarul de telefon, detalii de facturare, metoda de plată, etc.

  • Cand accesati paginile noastre de socializare Google+ sau Facebook va oferim posibilitatea de a comenta sau a actiona folosind contul dvs de socializare. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, urmand link-urile:  https://www.facebook.com/about/privacy ; https://policies.google.com/privacy

În cazul în care se desfiinteaza un contract sau ne este adusă la cunostinta o plangere, iar rambursarea sumelor achitate se face direct în contul dumneavoastră bancar, procesăm de asemenea numărul contului bancar, astfel încât să putem realiza rambursarea.

2)  Atunci cand utilizatorii interactioneaza cu website-ul nostru, exista urmatoarele date transmise involuntar, care se colecteaza automat:

Cookies - prin navigarea pe orice site, inclusiv pe site-ul nostru, putem stoca și colecta informații in cookie-uri, conform Politicii de cookie-uri, respectiv sistemul de operare, browser, activitatea de navigare, pagini vizualizate și alte informații despre modul în care ati interacționat cu site-ul. Putem de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul în timpul vizitării site-ului, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului si preferintelor proprii. Mai multe detalii in capitolul urmator referitor la scopurile prelucrării si in politica de utilizare Cookies.

Acest site web utilizeaza serviciile Google Analytics, un instrument de analiza digitala apartinand Google care functioneaza prin intermediul unor cookies setate in browser-ul utilizatorilor. Informatiile obtinute din Google Analytics sunt in scop statistic, pentru a ne ajuta la inbunatatirea ulterioara a site-ului, a ofertei de produse si servicii, dar si a metodelor de comunicare cu clientii (ex: cresterea prezentei pe dispozitivele mobile sau pe desktop, etc). Informatiile sunt transferate pe un server al grupului Google, urmand a utiliza informatiile colectate pentru a realiza rapoarte referitoare la utilizarea paginilor web; adresa IP transmisa de browser in cadrul serviciului Google Analytics nu va fi conectata cu alte informatii ale grupului Google pentru identificarea dvs..

Adresa IP - atunci cand un site este accesat, inclusiv site-ul nostru, adresa de IP este inregistrata pentru sesiunea respectiva, insa aceasta nu este folosita pentru identificarea dumneavoastra sau pentru a fi folosita in alte scopuri.

Colectam date cu caracter personal, precum IP, locatie/oras, istoric navigare pe site, pentru a oferi mesaje publicitare tip banner pe alte site-uri (actiunea se numeste remarketing prin Google Adwords) sau in diverse postari Facebook, alerte de tip push cumparare, actiuni selectate in conformitate cu preferintele pentru anumite produse sau campanii pentru care v-ati aratat interesul pe site. Pentru a nu mai permite acest lucru, se pot utiliza controalele de bifare din panourile de publicitate online, setari cookies, etc.

3)  Ce se intampla daca nu doriti sa ne furnizati datele dvs. personale

Puteti vizualiza paginile acestui site fara a ne acorda consimtamantul sau inregistra datele dvs. personale. Pentru lansarea unei comenzi si ducerea la bun sfarsit a contractului la distanta sunt totusi necesare informatii minime (nume si detalii de contact). Profilul personal poate fi editat/ modificat in orice moment de catre dvs. Fara aceste date insa nu vom putea comunica cu dvs si nu va putem livra produsele. De asemenea, desi acordul dvs. pentru prelucrarile de marketing/ publicitate ne ajuta sa va oferim produse si servicii adecvate intereselor dvs, acesta poate fi retras oricand doriti.  


Scopurile prelucrării datelor personale

Vom utiliza datele cu caracter personal în următoarele scopuri si pentru a va oferi urmatoarele servicii:

1.  In scopul realizarii comenzilor si prestarii serviciilor pe site-ul www.fragoladesign.ro, inclusiv confirmarea, expedierea si facturarea lor, pentru a va oferi tot suportul necesar, pentru solutionarea oricaror probleme referitoare la comenzi, anulari, returnari sau rambursari sau pentru crearea si administrarea contului de client, folosim datele personale pentru a face demersurile in vederea incheierii si executarii contractului dintre client si Freeway Design;

Exemple:
- Nume și prenume – pentru identificarea persoanei careia i se trimite comanda si pentru livrarea comenzilor realizate in magazinul nostru
- Adresa de e-mail - pentru crearea si administrarea contului in cadrul site-ului, pentru confirmarea unei comenzi sau a stadiului livrarii comenzilor, pentru comunicarea si oferirea de informatii despre produse sau pentru a raspunde unor intrebari sau solicitari din partea clientilor      
- Număr de telefon – pentru contactarea pentru confirmarea verbala a comenzii sau pentru solutionarea unor probleme referitoare la unele inexactitati sau legate de livrarea comenzilor
- Adresa de livrare – pentru livrarea produselor comandate
- Adresa de facturare – pentru emiterea facturii si intocmirea documentelor necesare in contabilitate
- Detalii IP & sesiune pe site – pentru a vă putea oferi serviciul de comunicare Chat si pentru a vă putea răspunde la întrebări in functie de ce pagini vizitati în cadrul sesiunii pe site

Refuzul de a furniza unele date cu caracter personal absolut necesare poate determina imposibilitatea furnizarii produselor si serviciilor si/sau a indeplinirii celorlalte scopuri de prelucrare ale firmei.

De asemenea, anumite prelucrări referitoare la aceste scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

2.  In scopul asigurariii unei funcționari optime a site-ului www.fragoladesign si pentru apărarea intereselor noastre legitime de a ne proteja drepturile și activitatea comercială:

- Adresa IP – pentru a lua masuri de protectie pentru site-ul nostru www.fragoladesign.ro și a utilizatorilor site-ului, pentru filtrarea și detectarea atacurilor cibernetice, pentru prevenirea si detectarea tentativelor de fraudare, inclusiv prin transmiterea de informatii catre autoritatile competente, daca este cazul
- Informații cont pe site – informațiile vor fi păstrate în CRM-ul intern pentru a permite site-ului nostru să vă ofere o experiență personalizată

 3.  In scopul transmiterii unui Newsletter periodic, numai cu obtinerea in prealabil a consimțământului, vom prelucra următoarele date cu caracter personal:
      • Nume și prenume – pentru personalizarea comunicarii, daca este cazul
      • E-mail – pentru a putea trimite newsletter-ul la adresa electronica a clientilor

4.  In vederea indeplinirii intereselor legitime ale Freeway Design in contextul desfasurarii obiectului de activitate si in scopul imbunătățirii serviciilor noastre, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile fundamentale ale clientilor să nu fie afectate.

Pentru o experienta cat mai buna in utilizarea site-ului nostru, putem colecta și folosi anumite informații în legătură cu comportamentul dvs in sesiunile de navigare pe site, astfel incat puteti fi invitati să completați sondaje de opinie sau chestionare, studii sau cercetări de piață intocmite de catre noi sau de catre terte parti contractate, daca este cazul.


5. In scop de marketing, numai cu acordarea consimtamantului prealabil

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială, care vine in intampinarea dorintei dvs de a fi la curent cu cele mai bune oferte si promotii pentru produsele si/ sau serviciile pentru care v-ati aratat interesul la un moment dat pe site sau in comunicarea cu noi prin orice alta metoda, sau pentru care consideram ca v-ati putea manifesta interesul. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grijă sa luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs fundamentale să nu fie afectate. Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, se pot urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail sau se poate transmite o solicitare prin email la contact@fragoladesign.ro, urmând să dăm curs în cel mai scurt timp posibil cererii respective.

Actiunile de marketing pot consta in:

- marketing direct, prin comunicarea de informatii si/sau oferte personalizate cu privire la produse si servicii si activitati ale firmei, precum si efectuarea de catre Freeway Design, direct sau prin partenerii contractuali ai acesteia, a studiilor de marketing cu privire la produsele, serviciile si activitatile actuale si/sau viitoare ale firmei;
-generarea de oferte si comunicari personalizate, prin utilizarea unor tehnici informatice care implica un proces decizional automatizat, incluzand crearea de profiluri. In acest scop, pentru a transmite oferte personalizate cat mai apropiate de interesele persoanei vizate, noi vom prelucra toate sau numai o parte din datele furnizate direct, aceasta urmand sa primeasca oferte axate in special pe categoriile de produse si servicii care pot fi de interes. Prelucrarea datelor in acest scop prezinta un beneficiu de punere la dispozitie de oferte cat mai adaptate nevoilor si intereselor persoanei vizate. Consimtamantul exprimat cu privire la activitatile de prelucrare de mai sus poate fi retras in orice moment, fara a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare efectuate inaintea retragerii.


Temeiul legal al prelucrarii datelor cu caracter personal


- pentru datele oferite voluntar asa cum sunt acestea descrise mai sus, de exemplu cele trimise in formularul de contact, la contactarea noastra in orice mod sau la inregistrarea pe site pentru realizarea unei comenzi, comentariile la un articol de pe blog sau la comunicarea pe chat, etc), temeiul legal este cel de "realizare a demersurilor necesare la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract" (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016), precum si temeiul legal de "luare a unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001), dar si obligația noastră legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, precum și interesul nostru legitim de a oferi cititorilor site-ului/ blogului dreptul la transparență și informare. In acest caz, consimtamantul nu este cerut in mod expres utilizatorilor sau clientilor site-ului.

-in privința datelor colectate automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul, iar odată cu accesarea site-ului, clientul isi va da în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.


Durata prelucrarii - cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

In vederea realizarii scopurilor de prelucrare mentionate anterior, Freeway Design va prelucra datele cu caracter personal pe durata indeplinirii contractului, precum si ulterior, atunci cand exista o necesitate legitima pentru a proceda astfel (de exemplu, pentru a va furniza informatiile solicitate sau pentru a ne respecta obligatiile legale, fiscale sau contabile). Este posibil ca, in urma indeplinirii termenelor legale de arhivare, sa se dispuna anonimizarea datelor, lipsindu-le astfel de caracterul personal si sa continue prelucrarea datelor anonime in scopuri statistice.

In general, datele dvs cu caracter personal vor fi stocate atata timp cât aveți un cont pe site-ul www.fragoladesign.ro sau pana cand consimtamantul dvs. este revocat. Clientii pot solicita in orice moment ștergerea anumitor informații sau închiderea contului, iar noi vom da curs acestei solicitări, dar anumite informații vor fi pastrate ulterior închiderii contului, în situatia în care acest lucru este necesar datorita legislației in vigoare sau intereselor noastre legitime.

Dacă nu aveți un cont pe platforma www.fragoladesign.ro, regula generală este ca păstrarea informațiilor se face pentru o perioadă de 5 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu firma noastra. Similar cu situația anterioară, este posibil să păstrăm anumite date și ulterior expirării acestei perioade, în conformitate cu legislația aplicabilă sau cu interesele noastre legitime. De exemplu, in cazul emiterii facturilor si documentelor aferente livrarilor, datele vor fi stocate in contabilitate timp de 10 ani conform dispozițiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015, conform legii, iar in cazul angajatilor companiei, datele pot fi pastrate pe o perioada de 50 ani, conform Codului Muncii.


Unde stocam si cui transmitem datele dvs cu caracter personal



1. Gazduirea site-ului se face in Romania, de catre firma de hosting Pan Net SRL. Stocarea datelor dvs. cu caracter personal se face in Romania, pe serverul propriu al Freeway Design SRL, dar anumite date pot fi prelucrate in Spatiul Economic European sau in afara acestuia, in functie de de scopul prelucrarii (Ex. Google pentru publicitate, etc).


2. Nu vom dezvălui informaţiile dvs. către terţe părţi, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimţământul dvs. După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari care au o capacitate limitată de a utiliza informaţiile dvs. în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii. Aceste terte parti ne-am asigurat că îndeplinesc cerintele specifice in materie de protecție a datelor cu caracter personal, prin informarile reciproce cu privire la acest subiect.


Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Freeway Design poate dezvalui unele dintre datele dvs. cu caracter personal (sau numai date pseudominizate sau anonimizate), catre urmatorii destinatari:


-persoanei vizate (client/ utilizator), in comunicarea cu aceasta
-persoanei angajate pentru Relatii cu clientii, in comunicarile referitoare la contractarea sau derularea contractului sau diverselor solicitari
-furnizorilor de servicii de curierat: Urgent Cargus, Posta Romana
-furnizorilor de servicii de facturare/plată/bancare: Raiffeisen Bank
-furnizorilor de servicii de marketing: Exemple: promovare prin Google Ads, Facebook, analiza trafic site prin Google Analytics, etc;
-altor societăți cu care putem dezvolta parteneriate de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre
-in cazul în care ne revine o obligație legală, sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice, la solicitarea acestora.


3. Ne asigurăm că accesul la datele dvs de către tertele persoane juridice se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte si acte aditionale incheiate cu aceștia.


4. Pentru angajatii sau potentialii angajati ai Freeway Design, informațiile oferite de catre acestia ce conțin date de identificare pot fi folosite în scopul întocmirii documentelor ce vizează exclusiv relațiile de munca, si/sau pentru comunicari sau raspunsuri la solicitarile trimise. In cazul unor solicitari legitime, acestea vor fi transmise mai departe către autoritatile statului in scopul legiferarii relatiilor de munca sau de alta natura: catre Inspectoratul Munca, catre Agenția pentru ocuparea Forțelor de Muncă, Instantelor Judecatoresti sau transmiterii altor părţi terte cu consimţământul sau la instrucţiunile persoanei vizate.


Cum protejăm securitatea datelor dvs cu caracter personal


Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație, iar datele le stocam pe servere securizate. Informatiile existente pe site sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TLS 1.2.

Datele sunt stocate electronic in fisiere securizate care pot fi accesate numai de catre utilizatorii autorizati ai firmei, care au acces la acestea prin intermediul unui nume de utilizator si o parola. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către site-ul nostru www.fragoladesign.ro si sunt accesibile unui numar limitat de angajati ai Freeway Design. Acestia sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date, vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive, conturile de acces sunt suspendate.

Platforma si serverul in care introduc clientii datele sunt securizate si updatate la zi. Computerele se afla in incaperi care sunt incuiate si nici o data cu caracter personal nu apare pe consola serverului. Din punct de vedere al platformei care contine site-ul, daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data de 10 minute stabilita de operator, sesiunea de lucru se inchide automat. Pentru reaccesare, se va reintroduce parola.
In fiecare zi se efectueaza o copie de siguranta a intregului server, inclusiv a site-ului si a bazei de date. Se pastreaza trei copii care se suprascriu prin rotatie. Unitatile de calcul au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.

Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopurile acceptate de legile in vigoare. Informatiile pe suport de hartie sunt pastrate in dosare speciale, la care au acces doar angajatii societatii si partile terte (curier, contabilitate, etc) care respecta GDPR si deci carora le incumba obligatia de confidentialitate.

Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor bazei de date sau pentru realizarea de prezentari, se vor folosi date anonime. In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, acestia sunt informati cu privire la prevederile legii UE 2016/679 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

Desi incercam sa luam toate masurile pentru protejarea datelor dvs cu caracter personal, este stiut faptul ca transmiterea informaţiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si/ sau utilizate de către terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.


Drepturile persoanelor vizate


Conform Regulamentului general privind protecția datelor GDPR 2016/679 aveti o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea unor greșeli, puteti sa va opuneti la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, putet solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal si de asemenea aveti dreptul la  restricționarea prelucrării si la portabilitatea datelor dvs. In plus, vă puteti exercita dreptul de a va plange autorităaii de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi sunt prezentate mai jos.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta pentru orice nelamuriri la contact@fragoladesign.ro sau la telefon 0742.620.957.

Aspecte de retinut dacă doriti sa va exercitati aceste drepturi:

  • Necesitatea confirmarii identitatii
    Confidentialitatea datelor cu caracter personal este foarte importanta si, din aceasta cauza, va rugam sa ne transmiteti cererea dvs folosind adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat pe wwww.fragoladesign.ro sau cea mentionata in formularul de contact. In caz contrar, suntem nevoiti sa solicitam informatii suplimentare pentru confirmarea identitatii dvs.

  • Gratuitate/ Taxa/ Refuz onorare cerere
    Nu se solicita nici o taxa pentru exercitarea vreunui drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată sau excesiva (de exemplu, repetitivă), caz în care vom percepe o sumă rezonabilă tinand cont de costurile administrative pentru furnizarea informatiilor, informare mentionata inainte de solutionarea cererii dvs.

  • Durata de răspuns 
    Dorim să răspundem oricarei solicitări în termen de maxim o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau in cazul in care ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maxim doua luni. Va rugam eventual sa ne spuneți exact ce vă îngrijorează in legatura cu datele dvs. personale, acest lucru urmand sa ne ghideze in a gasi cea mai buna solutionare pentru solicitarea dvs.

  • Afectarea drepturilor altor parti terte 
    Daca drepturile si libertătile altor persoane vizate sunt afectate, ne rezervam dreptul de a nu da curs cererii respective.

-Dreptul la informare = dreptul persoanei vizate de a fi informata cu privire la identitatea si datele de contact ale operatorului, scopurile in care se face prelucrarea datelor, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal pentru persoana vizata si conditiile in care pot fi exercitate;

-Dreptul de acces la date - dreptul persoanei vizate de a obtine de la Freeway Design ca operator de date, la cerere, o copie a acestor date, confirmarea faptului ca datele cu caracter personal care o vizeaza sunt sau nu prelucrate, in ce scopuri sunt folosite, cui sunt divulgate, daca sunt transferate in strainatate, cum sunt protejate, durata de retentie,etc, daca aceste lucruri nu reies din prezenta Politica de Confidentialitate; ne puteți contacta pentru a va furniza datele cu caracter personal detinute si prelucrate, in conditiile enumerate in paragrafele anterioare.

-Dreptul la rectificare - dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, rectificarea datelor inexacte care o privesc, precum si completarea datelor incomplete, dupa verificarea exactitatii acestora de catre noi.

-Dreptul la stergerea datelor ('dreptul de a fi uitat') - dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, stergerea datelor cu caracter personal care o privesc.
Aceste lucru se poate realiza cu excepția următoarelor situații:
- aveți o solicitare nerezolvată la Serviciul Clienți
- aveți o comandă deschisă care nu a fost expediată sau doar parțial expediată
- aveți o datorie neplătită către Freeway Design
- dacă există banuială sau ați folosit serviciile noastre în mod abuziv în ultimii patru ani
- dacă ați efectuat o achiziție, vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal în legătură cu tranzacția dumneavoastră conform legislației fiscale
-este necesara pentru respectarea unei obligatii legale, sau in cazul constatarii, exercitarii si apărarii unui drept în instanță

Dreptul la stergerea datelor cu caracter personal se poate realiza numai în cazul în care este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
- datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate
- a fost retras consimțământul - doar in cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ
- datele au fost prelucrate ilegal
- se da curs unui drept legal de a vă opune
- legislatia ne obliga in acest sens

Inaintea exercitarii acestui drept, trebuie sa aveti grija sa va descarcati din contul inregistrat pe site si sa va salvati informatiile de potential interes in viitor, deoarece in cazul solicitarii de stergere a datelor ne vom afla in imposibilitatea de a vi le furniza.

-Dreptul la restrictionarea prelucrarii - dreptul persoanei vizate de a obtine, la cerere si in mod gratuit, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;
Cererea de restrictionare a prelucrarii datelor cu caracter personal se poate realiza doar daca este indeplinita una din urmatoarele conditii:
- datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate iar firma le poate anonimiza sau pseudonimiza, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță
- acuratețea datelor este contestată si se cere restrictionarea prelucrarii pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora
- prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse
- v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:
-avem consimțământul dvs.
-pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță
-pentru a proteja drepturile noastre sau ale altei persoane fizice sau juridice

-Dreptul la portabilitatea datelor - dreptul persoanei vizate de a primi, la cerere si in mod gratuit, datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre noi catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege,dar în fiecare caz numai dacă
prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs, daca prelucrarea se face prin mijloace automate si cand este fezabil din punct de vedere tehnic.

-Dreptul la opozitie - dreptul persoanei vizate de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele cu caracter personal care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege,atunci cand considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de interesul nostru legitim. De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri, fără a invoca vreun motiv, caz în care vom incheia in cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

-Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale - dreptul persoanei vizate de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice in privinta persoanei vizate sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor indeplineste cel putin una din urmatoarele: ne este necesară pentru incheierea sau derularea un contract cu dvs.; este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs; se bazează pe consimtamantul dvs liber exprimat.

-Dreptul de a se adresa justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal - dacă sunteți de părere că Freeway Design vă prelucrează datele cu caracter personal într-un mod incorect sau exista nelamuriri cu privire la datele dvs. personale, va rugam sa ne contactati la telefon 0742.620.957 sau e-mail contact@fragoladesign.ro pentru orice intrebare si vom depune toate eforturile necesare rezolvarea oricarei probleme pe cale amiabilă.  
De asemenea, aveti dreptul de a adresa o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Bd. Gh. Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; email: anspdcp@dataprotection.ro, respectiv dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate. Este recomandata exersarea cu intelepciune a drepturilor, abuzul acestora putand atrage raspunderea proprie.


Contact


In masura in care, pe langa informatiile prezentate mai sus, apreciati ca va sunt necesare clarificari suplimentare sau exista nelamuriri cu privire la protectia datelor dvs. personale, va rugam sa ne contactati la telefon 0742.620.957 sau la dresa de e-mail: contact@fragoladesign.ro.


🍪 Setări cookie
Acest website foloseste cookie-uri pentru a îmbunatati experienta utilizatorilor.