Nu aveti produse in cosul de cumparaturi.

Nu aveti nici un produs la comparare.

TERMENI SI CONDITII

1. Definitii

Site-ul www.fragoladesign.ro este proprietatea FREEWAY DESIGN S.R.L., organizata conform legilor din Romania, cu sediul social in Bucuresti, Sector 4, Sos. Oltenitei nr. 8, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/ 9958/2013, CUI RO32116225, Capital social 200 lei, adresa email: contact@fragoladesign.ro, telefon 0742.620.957. 
Freeway Design S.R.L. este inregistrata la ANSPDCP in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal cu numarul 32576.
Site-ul www. fragoladesign.ro este un site de comert electronic care ofera spre vanzare prin intermediul Internetului accesorii fashion si produse de amenajari si decoratiuni interioare.

SITE: Domeniul: www.fragoladesign.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT are urmatoarea definitie:
• toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
• continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR, MEMBRILOR sau CLIENTILOR sai de catre Freeway Design prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Freeway Design UTILIZATORULUI, MEMBRILOR sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Freeway Design intr-o anumita perioada;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Freeway Design are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si care apar pe SITE;
• date referitoare la Freeway Design sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ului, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand totodata si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT ca vizitator al site-ului pentru vizualizarea acestuia, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) fara sa implice existenta unui acord scris de utilizare intre Freeway Design si fara sa necesite neaparat crearea si utilizarea unui CONT. Utilizand website-ul www.fragoladesign.ro, UTILIZATORUL este implicit de acord cu prezentele “Termeni si Conditii”. In caz contrar acesta are dreptul de a renunta oricand la utilizarea acestui SITE.

MEMBRU
- Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Freeway Design si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CLIENT
- Persoana fizica sau juridica (de drept public sau privat) care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU si lansarii si primirii unei comenzi.

CONT
- ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul catre zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

DOCUMENT
– prezentul fisier “Termeni si Conditii”

COMANDA
- exprimarea dorintei concretizata intr-un document electronic de catre un MEMBRU/ CLIENT de achizitionare a unuia sau mai multor produse si/sau servicii prin intermediul site-ului www.fragoladesign.ro si livrarea acestora la adresa mentionata in formularul de contact.
COMANDA SPECIALA – este o COMANDA de produse personalizate sau confectionate la cerere, in cantitati sau dimensiuni diferite fata de cele aflate in stoc, care pot fi realizate cu elemente din design-ul produselor prezentate pe SITE sau care incorporeaza anumite imagini trimise de catre CLIENT

CONTRACT
LA DISTANTA - conform definitiei cuprinse in O.G.130/2000,art.2 lit.a si OUG 34 din 4 iunie 2014, contractul la distanta este contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta; este COMANDA realizata pe site-ul www.fragoladesign.ro si confirmata de catre Freeway Design SRL electronic (email) si ulterior verbal (telefonic), fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului. Comanda neconfirmata verbal (telefonic) si electronic (email) de catre Freeway Design SRL nu are valoarea unui CONTRACT. In plus, conform transpunerii Directivei UE 83/ 2011 privind drepturile consumatorilor, un CONTRACT LA DISTANTA va fi orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestari de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul, cu mentinerea conditiei de confirmare electronica (email) si ulterior verbala (telefonic) a acestuia.

NEWSLETTER /ALERTA
- mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Freeway Design intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Freeway Design cu referire la informatiile continute de acesta (mentinere preturi, promotii, lichidare stocuri, etc.) daca anumite situatii aparute necesita schimbari inopinate.

TRANZACTIE
- incasarea sau rambursarea a unei sume rezultata din vanzarea unui produs/ serviciu de catre Freeway Design de la/catre CLIENT, prin utilizarea platilor de transfer bancar, ale serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Freeway Design in cazul si momentul platilor on-line sau prin sistemele ramburs ale firmelor de curierat, indiferent de modalitatea de livrare.
Comandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe SITE implica acceptarea prezentului DOCUMENT. Fiecare CLIENT isi da acordul prin bifarea casutei "Sunt de acord cu ‘Termenii si Conditiile" inainte de confirmarea efectiva a comenzii. Tranzactiile sunt conforme cu conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi (prin click pe butonul „Plaseaza comanda”), are statut de semnatura electronica, in sensul art.4 pct.3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avind aceeasi valoare cu o semnatura olografa.

Prezentul DOCUMENT are rol de contract intre Freeway Design si CLIENT si se aplica tuturor comenzilor realizate prin intermediul SITE-ului. Clientul se obliga sa ia la cunostinta prezentele “Termeni si conditii” inainte de a realiza o COMANDA.

 

2. General

2.1. DOCUMENTUL stabileste termenii si conditiile de utilizare ai SITE-ULUI/ CONTINUTULUI/ SERVICIULUI de catre UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Freeway Design si acesta. Prezentele termeni si conditii contin dispozitii obligatorii pentru orice UTILIZATOR inregistrat sau neinregistrat pe SITE.
2.2. Accesarea, vizitarea si vizualizarea CONTINUTULUI acestui SITE este permisa tuturor UTILIZATORILOR, statutul de MEMBRU al acestui site este la libera alegere. Folosirea, inclusiv, dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea continutului si a SERVICIULUI, implica aderarea MEMBRULUI sau CLIENTULUI la prezentele “TERMENI SI CONDITII” in afara de cazul in care continutul respectiv nu are alte conditii de folosire distinct si separat formulate. CLIENTUL se obliga sa urmareasca permanent actualizarile, modificarile si completarile capitolului “TERMENI SI CONDITII”. In cazul aparitiei unor neintelegeri se aplica capitolul “TERMENI SI CONDITII” valabil in momentul aparitiei neintelegerii intre parti si a notificarii acesteia in scris catre Freeway Design, cu confirmare de primire. 
2.3.  Accesul la SERVICIU se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil www.fragoladesign.ro.
2.4. Prin folosirea SITE-ULUI/ CONTINUTULUI sau SERVICIULUI, UTILIZATORUL/ MEMBRUL sau CLIENTUL este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse de catre acesta SITE-ULUI/ CONTINUTULUI/ SERVICIULUI, Freeway Design sau oricarui alt tert cu care Freeway Design are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5. In cazul in care UTILIZATORUL/ MEMBRUL/ CLIENTUL nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru DOCUMENT, atunci:
        2.5.1. Acesta renunta la accesul la SERVICIU si la alte servicii oferite de Freeway Design prin intermediul site-ului, la primirea de newslettere/ alerte si/sau comunicari din partea Freeway Design de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara sa implice nici o garantie ulterioara din partea Freeway Design.
        2.5.2. Freeway Design va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
        2.5.3. CLIENTUL/ MEMBRUL poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta DOCUMENTUL, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze Freeway Design sau sa foloseasca legaturile (link-urile) din continutul primit de la Freeway Design destinate acestui scop.
2.7. CLIENTUL nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea DOCUMENTULUI pe perioada derularii unui CONTRACT sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de Freeway Design .
2.8. In cazul in care CLIENTUL a achitat contravaloarea tuturor CONTRACTELOR neonorate fata de Freeway Design si isi revoca acordul exprimat in favoarea DOCUMENTULUI pe perioada derularii unei COMENZI, Freeway Design va anula COMANDA acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
2.9. Statutul de MEMBRU/ CLIENT este adresat doar persoanelor fizice care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator si care nu au fost suspendate sau inlaturate de catre Freeway Design din baza de date, indiferent de motiv. Posibilitatea de a comanda online pe acest SITE este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania si adresa de livrare in Romania. Devenind MEMBRU, acestia confirma ca indeplinesc toate conditiile mentionate. FREEWAY DESIGN si SITE-ul www.fragoladesign.ro isi desfasoara activitatea si livreaza in prezent doar persoanelor cu adresa de livrare pe teritoriul Romaniei. 


3. Continut

3.1. Tot continutul, incluzand, dar nelimitandu-se la imagini statice/ dinamice, stilizate, logo-uri, imagini, grafica, simboluri comerciale, texte si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea intelectuala a Freeway Design sau, cand este cazul si se mentioneaza expres, a unor terti (caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care Freeway Design se obliga sa detina licenta de utilizare si/sau publicare).
CONTINUTUL este protejat conform drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Design-ul site-ului este proprietatea SC Freeway Design SRL, protejata de Legea dreptului de autor si a proprietatii intelectuale si industriale. Folosirea fara acordul scris al Freeway Design SRL a oricaror elemente mentionate se pedepseste conform legilor in vigoare. Programele informatice folosite pe acest site sunt proprietatea Freeway Design SRL (sau a furnizorilor sai de programe) si sunt protejate de Legea dreptului de autor.
3.2. UTILIZATORULUI, MEMBRULUI sau CLIENTULUI nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Freeway Design, includerea oricarui continut in afara site-ului Freeway Design, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Freeway Design asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Freeway Design.
3.3. Orice continut la care MEMBRUL sau CLIENTUL are sau/si obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta DOCUMENTULUI, caz in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Freeway Design si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Freeway Design cu referire la acel continut.
3.4. UTILIZATORUL/ MEMBRUL/ CLIENTUL poate copia, transfera sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile DOCUMENTULUI.
3.5. In cazul in care Freeway Design confera MEMBRULUI sau CLIENTULUI dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care MEMBRUL are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestui acord sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Freeway Design pentru respectivul MEMBRU, CLIENT sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
3.6. Nici un continut transmis catre UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Freeway Design si/sau al angajatului Freeway Design care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.7. Este interzisa orice fel de utilizare a CONTINUTULUI in alte scopuri decat cele permise expres prin DOCUMENT sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
3.8. In cazul onorarii unei Comenzi speciale care foloseste alte imagini decat cele regasite in design-ul produselor de pe SITE, CLIENTUL garanteaza ca este proprietarul imaginilor transmise, conceptului, ca este imputernicit sa le foloseasca, ca dispune de toate drepturile de autor pentru a solicita realizarea comenzii. Acesta garanteaza ca imaginile sunt conforme cu legile, nu violeaza drepturile de proprietate intelectuala si nu au un continut ilicit, nu prezinta incitare la ura, violenta, etc.
3.9. Comunicarea voluntara a opiniilor/ comentariilor/ review-urilor/ fotografiilor/ etc. de catre UTILIZATOR/ MEMBRU/CLIENT se poate face in sectiunile specializate ale site-ului, iar acestea pot fi atat pozitive sau negative, si se vor referi la experienta cumpararii, caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.  In momentul inregistrarii acestora,  UTILIZATOR/ MEMBRU/CLIENT-ul acorda Freeway Design o licenta perpetuua, neexclusiva, irevocabila, nelimitata teritorial pentru utilizarea, afisarea, reproducerea, modificarea, adaptarea, publicarea, distribuirea, promovarea/ etc.  a acestui continut. In momentul inregistrarii opiniilor/ comentariilor/ review-urilor/ etc., UTILIZATOR/ MEMBRU/CLIENT-ul se obliga sa utilizeze un limbaj neofensator, conform cu realitatea, sa respecte drepturile de autor, marci, etc., sa nu includa link-uri care promoveaza alte site-uri din acelasi domeniu cu cel al Freeway Design sau care sa contina materiale de natura publicitara, sa nu trimita informatie/ fotografii care contin virusi, etc. Toate informatiile sunt analizate de Freeway Design si, in functie de fiecare caz, se iau masuri adecvate.

 

4. Contact

4.1. Freeway Design publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre UTILIZATORI, CLIENTI sau MEMBRI. Acestea sunt: adresa de e-mail contact@fragoladesign.ro si numarul de telefon 0742.620.957. La numarul de telefon mentionat anterior programul este de Luni pana Vineri intre orele 10.00-18.00, cu exceptia sarbatorilor si zilelor legale.
4.2. Prin folosirea formularului de contact sau a detaliilor SERVICIULUI  prezentate pe site, UTILIZATORII/ MEMBRII sau CLIENTII sunt de acord ca Freeway Design sa ii contacteze prin orice mijloace disponibile, incluzand mijloacele electronice.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta un angajament de nici un fel din partea Freeway Design de a contacta MEMBRUL sau CLIENTUL.
4.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Freeway Design se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil UTILIZATORULUI/ MEMBRULUI sau CLIENTULUI si Freeway Design, considerandu-se astfel ca acesta consimte la primirea notificarilor din partea Freeway Design prin modalitati electronice si/sau telefonice, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
4.5. Freeway Design isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc), fara a i se putea imputa acest lucru.

 

5. Newslettere

Exprimarea "Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Freeway Design SRL" sau alte exprimari echivalente care pot sa apara in comunicarea dintre SITE si dumneavoastra la un moment dat sunt egale cu "Abonarea la newsletter" si care poate fi si selectata facultativ de catre orice UTILIZATOR in navigarea pe site-ul www.fragoladesign.ro sau prin crearea unui cont. Daca apasati butonul "Abonare" va dati acordul sa primiti aceste informatii, iar daca apasati butonul "Dezabonare" veti inceta sa mai primiti aceste informatii. Newsletterele sunt transmise direct de catre Freeway Design sau prin intermediul partenerilor specializati si agreati la un moment dat de catre Freeway Design. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

5.1. In momentul care MEMBRUL sau CLIENTUL isi creaza un cont pe site, prin acceptarea DOCUMENTULUI “TERMENI SI CONDITII”, poate opta si pentru primirea de NEWSLETTERE din partea Freeway Design, daca acest lucru este disponibil.
5.2. Datele preluate de la MEMBRU in scopul expedierii newslettere-lor pot si vor fi folosite de catre Freeway Design in limitele “Politicii de confidentialitate si securitate a datelor cu caracter personal”.
5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor de catre MEMBRU sau CLIENT se poate face in orice moment astfel:
        5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere primite prin accesarea butonului de 'Dezabonare'.
        5.3.2. Prin modificarea acceptului de a primi newslettere folosind pagini din zonele restrictionate ale site-ului, prin folosirea CONTULUI propriu.
        5.3.3. Prin contactarea Freeway Design, conform cu informatiile de contactare existente pe site si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru DOCUMENT.
5.5. Freeway Design isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date a oricarui MEMBRU/ CLIENT care si-a exprimat initial consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara niciun angajament ulterior din partea Freeway Design, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
5.6. Freeway Design nu va include in newslettere-le transmise MEMBRULUI sau CLIENTULUI nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Freeway Design la momentul expedierii newslettere-lor.

 

6. Politica de confidentialitate si de securitate a datelor cu caracter personal

FREEWAY DESIGN SRL este inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal, avand numarul de inregistrare 32576.

Conform cerintelor Legii nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal modificata si completata si ale Legii nr. 506/ 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Freeway Design SRL, in calitate de autor si administrator al site-ului www.fragoladesign.ro, are obligatia sa pastreze securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic de catre clienti in momentul inregistrarii acestora pe site, va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale inregistrate pe site. Aceste informatii vor putea fi folosite pentru a trimite UTILIZATORILOR/ MEMBRILOR/ CLIENTILOR sai confirmarea comenzilor, facturare, diverse oferte speciale, promotii, etc., numai cu acordul prealabil al acestora, acord care este devine implicit in momentul lansarii comenzilor pe site prin completarea campurilor aferente acestora.

6.1  Prin crearea CONTULUI, prin utilizarea site-ului, prin oferirea voluntara de informatii in cadrul diverselor componente ale site-ului sau paginilor de social media, etc., fiecare UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT isi exprima acordul ca Freeway Design sa colecteze si sa administreze datele cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea Legii nr. 677/2001. Astfel, conform cerinţelor pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private in sectorul comunicaţiilor electronice, S.C. FREEWAY DESIGN SRL, prin intermediul siteului www.fragoladesign.ro are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza MEMBRII sau CLIENTII despre ei insisi sau despre un membru al familiei sau o altă persoană.

Tipuri de date personale colectate
Putem colecta si prelucra urmatoarele date generale despre UTILIZATORI/ MEMBRI/ CLIENTI, sub rezerva dreptului acestora de a-si revoca consimtamantul sau de a solicita anularea inregistrarii, mai multe detalii fiind stabilite in paragraful in cauza din prezentele 'Termeni si Conditii':
- datele furnizate la inregistrarea pentru unul din serviciile site-ului sau pentru a avea acces in zonele restrictionate ale site-ului pe parcursul lansarii unei comenzi (nume, prenume, telefon, adresa email, adresa/ detalii de livrare/ facturare)
- informatii furnizate odata cu completarea formularelor pe site, prin publicarea de materiale/ opinii pe site
- informatii transmise cu ocazia completarii de chestionare, formulare de feedback, cu ocazia participarii la concursuri, promotii cu premii, organizate de firma sau de catre afiliati/ terta parte
- informatii furnizate atunci cand firma este contactata prin orice mijloc de comunicare (telefon, email, etc.)
- informatii despre tipul de dispozitiv folosit (mobil, fix, etc), inclusiv în cazul în care sunt disponibile, adresa IP, sistemul de operare si tipul de browser, precum si alti parametri furnizati atunci când browser-ul Web sau aplicația accesează Site-ul nostru
- informatii privind alti parametri care pot include, dar fără a se limita la: detalii cu privire la vizitele pe site (de exemplu datele de trafic, date generale anonime de geolocalizare, precum si alte date de comunicare), precum si resursele accesate
Freeway Design poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul din care se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Freeway Design pentru a imbunatati serviciile oferite CLIENTILOR/ UTILIZATORILOR sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor MEMBRULUI/ CLIENTULUI contravine intereselor legale sau legitime sau produce pagube de orice natura de partea Freeway Design si/sau al eventualilor terti cu care Freeway Design SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

Exista posibilitatea de colectare de date si prin autentificarea prin intermediul unui site tert, în special prin intermediul unei platforme de social media, cum ar fi de exemplu Facebook, Google+, etc. In acest caz, se considera ca este dat acordul ca datele cu caracter personal (numele, prenumele, adresa e-mail, etc) să fie preluate de site-ul de social media si automat de catre noi. Dacă inregistrarea se face prin intermediul unor site-uri terte, trebuie retinut ca acestea au propriile politici de confidentialitate si ca nu ne asumam nici o responsabilitate sau raspundere pentru politicile de confidentialitate sau practicile puse în aplicare de catre terti. Aceste politici trebuie verificate inainte de autentificare pe Site-ul nostru prin intermediul unui tert.

Scopurile colectării si prelucrarilor datelor. 
Prin furnizarea datelor cu caracter personal si/sau a informatiilor de contact UTILIZATORUL/ MEMBRUL/ CLIENTUL ne permite sa il contactam în scopul pentru care ne-a furnizat aceste date cu caracter personal si informatii de contact si în conformitate cu cele descrise în continuare în această Politică de Confidențialitate. Vă putem contacta prin e-mail, mesaje text (SMS), notificări alerta si/sau telefon.

- pentru asigurarea accesului UTILIZATORULUI/ MEMBRULUI/ CLIENTULUI  la furnizarea serviciilor sau produselor prezentate pe site

- pentru indeplinirea obligatiilor care decurg din orice procesare a tranzactiiilor: confirmarea, verificarea, facturarea, expedierea si plata comenzilor, incluzand procesarea comenzilor sau a cererilor utilizatorului, recuperarea debitelor, etc.

- pentru servicii de comunicatii electronice intre Freeway Design si UTILIZATOR/CLIENT/ MEMBRU: rezolvarea problemelor de orice natura, a anularilor  referitoare la o comanda sau un contract,  la serviciile sau produsele achizitionate de catre CLIENT/ MEMBRU, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea si/ sau depistarea fraudelor, contactarea CLIENTULUI  la cererea sa voluntara sau stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta Freeway Design SRL sa-si imbunatateasca relatia cu clientii

- pentru reclama, marketing-ul (inclusiv marketingul direct) si publicitatea site-ului si a produselor si serviciilor sale (trimiterea newslettere-lor prin mijloace electronice, organizarea de promotii, concursuri, etc.) constand in efectuarea de comunicari comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor publicate pe site, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;

-  in scop statistic, pentru cercetarea si analiza preferintelor/ profilurilor/ tipurilor de dispozitive (fixe/ mobile, etc)/ a comportamentului on-line/ etc. al clientilor, astfel incat sa putem imbunatati produsele si experienta navigarii on-line pe care acestia o au pe site si asigurarea ca cele  continute pe site sunt prezentate in cel mai eficient mod, asigurand personalizarea cautarilor on-line si a viitoarelor experiente de cumparaturi.

-  pentru protejarea drepturilor si obligatiilor partilor participante la indeplinirea contractului, pentru a implementa sau aplica 'Termenii si Conditiile', pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranata noastră, a clientilor nostri sau a altora

-  pentru trimiterea de notificari, inclusiv actualizari ale prezentelor 'Termeni si Conditii'

-  daca apare obligatia de a divulga datele cu caracter personal în scopul de a ne conforma cu orice obligatie legala, de reglementare sau de instanta

Furnizarea datelor cu caracter personal este voluntara, dar daca nu sunt oferite anumite informatii necesare, CLIENTUL/ MEMBRUL nu poate beneficia de serviciile noastre sau nu poate achizitiona produse de la noi. Astfel, CLIENTUL/ MEMBRUL trebuie să furnizeze unele date personale (nume si prenume, telefon, adresa, email) pentru gestionarea si expedierea comenzilor facute de catre acesta. Refuzul determină incapacitatea societatii FREEWAY DESIGN de a onora comenzile plasate (confirmarea comenzilor, facturare, livrare, etc.), a va tine la curent cu campaniiile promotionale, etc. MEMBRUL/ CLIENTUL este raspunzator de pastrarea confidentialitatii datelor de acces ale contului si de utilizare a propriului cont, indiferent daca autentificarea se face sau nu cu voia sa.

Datele personale ale MEMBRILOR vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui SITE. Ne obligam sa nu facem publice, sa nu vindem, transferam, inchiriem, licentiem, sau sa facem schimb cu bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui SITE vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate (ex. tert implicat: firma de curierat care livreaza comenzile, etc). Putem divulga datele catre terte parti-furnizori de servicii pentru a pune în aplicare obligatiile pe care le avem față de MEMBRU/CLIENT, inclusiv dar fără a se limita la livrarea produselor comandate prin curier, poștă, e-mail, SMS sau notificări alertă, sau o terta parte care ne furnizează servicii nouă sau afiliaților noștri, cum ar fi/ atunci cand este cazul, analize de date, asistență de marketing, servicii de publicitate, traducere, de procesare a platilor, servicii de logistică, PR, consultanță, audit, juridice, in raport cu scopurile descrise în secțiunea "Scopurile colectarii si prelucrarii datelor".
O astfel de divulgare este permisă pentru ca aceste terte parti să aibă acces la date în vederea furnizării serviciilor, dar fără a le folosi în alte scopuri, în nici un caz nu pentru propriile scopuri comerciale.
De asemenea, ne obligam sa nu divulgam adresa dumneavoastrã de e-mail sau alte date personale altor utilizatori care acceseaza paginile acestui site.


6.2  Orice MEMBRU sau CLIENT are dreptul de a obtine de la Freeway Design, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele oricarei operatiuni efectuate intr-un anumit context, conform lit. b) sau c) daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 

Conform Legii nr. 677/2001, fiecare MEMBRU/ CLIENT beneficiaza si de urmatoarele drepturi:

- dreptul la informare (art. 12) despre starea de prelucrare a datelor personale
- de acces la date (art. 13) si de a vedea o copie a datelor cu caracter personal detinute de catre firma
- de intervenţie asupra datelor (art. 14) de a solicita rectificarea, actualizarea sau completarea datelor personale
- dreptul de opozitie (art. 15) de a respinge utilizarea datelor personale in scopuri de marketing
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale(art. 17)
- dreptul de a se adresa justitiei (art. 18)
- dreptul să se opuna prelucrării datelor personale care il privesc si să solicite stergerea datelor (orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc).

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteti adresa cu o cerere scrisa online, datată, la adresa de email: contact@fragoladesign.ro cu un text explicit, MEMBRUL/ CLIENTUL putand fi informat sau revocandu-si astfel acordul dat si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.
In cazul Newsletter-elor, pentru exercitarea acestor drepturi, puteti apasa butonul 'Dezabonare" sau vă puteţi adresa cu o cerere scrisa online, datată, la adresa de email: contact@fragoladesign.ro cu un text explicit sau cu titlul "Dezabonare"

Dreptul de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex. prelucrări efectuate de catre serviciile financiare, fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu. 

Orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct, prin contactarea in scris a Freeway Design si exercitarea dreptului de opozitie conform. Art. 15, alin 2, Legea 677/2001, modificata si completata.

6.3. Dacă unele dintre datele personale sunt incorecte, MEMBRUL/ CLIENTUL trebuie sa informeze Freeway Design cât mai curând posibil. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, CLIENTUL sau MEMBRUL are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.4. In momentul in care va fi disponibila plata online si CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care Freeway Design va incheia un contract .

6.5. Freeway Design nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale CLIENTULUI (din cazul/ momentul in care va fi disponibila plata online).

6.6. Politica de confidentialitate si securitate Freeway Design se refera doar la datele furnizate voluntar de catre CLIENT sau MEMBRU pe SITE. Freeway Design nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara SITE-ului.

6.7. Freeway Design se obliga ca datele colectate ale CLIENTULUI/ MEMBRULUI sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale MEMBRULUI/ CLIENTULUI vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.Datele personale nu vor fi transferate cu buna credinta în afara teritoriului Romaniei.

6.8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.9. In momentul implementarii platii cu cardul, procesatorul de carduri bancare care va fi agreat de catre Freeway Design  va avea dreptul de a accesa/vizualiza date/documente referitoare scopurilor declarate, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare TRANZACTIE, in cazul in care aceasta exista.

6.10. Data estimata de stocare a datelor personale
In functie de specific, Freeway Design garanteaza ca data estimata pana la care vor fi stocate informatiile personale colectate de la UTILIZATOR/ MEMBRU/ CLIENT sunt urmatoarele:

          6.10.1   Datele colectate prin intermediul formularului de contact vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate, dupa care vor deveni date anonime, cu caracter exclusiv statistic.

          6.10.2  Pentru buna desfasurare a activitatii de comert on-line care face obiectul principal de activitate al Freeway Design, respectiv pentru confirmarea, expedierea, facturarea si plata comenzilor, incluzand procesarea comenzilor sau a cererilor utilizatorului, a comenzilor si livrarilor repetate catre clientii fideli, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea si depistarea fraudelor, datele colectate vor fi stocate pe toata perioada necesara derularii acestor procese si mentinerii accesului la site a clientilor fideli si va fi de maxim 5 ani din momentul lansarii unei comenzi. In functie de cerintele legilor aplicabile (civile sau fiscale), datele personale vor putea fi stocate pentru o perioada mai indelungata de timp: datele pot fi pastrate atata timp cat suntem obligati de legislatia în vigoare, inclusiv de legea societăților comerciale sau legea fiscala sau, in caz contrar, sa pastram informatiile legate de tranzactii.

           6.10.3   Pentru servicii de comunicatii electronice intre Freeway Design si CLIENT/ MEMBRU: rezolvarea problemelor de orice natura sau a anularilor  referitoare la o comanda sau un contract,  la serviciile sau produsele achizitionate de catre CLIENT/ MEMBRU, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor, contactarea CLIENTULUI  la cererea sa voluntara sau stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta Freeway Design SRL sa-si imbunatateasca relatia cu clientii necesara departamentului de Relatii cu Clientii, datele colectate vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

          6.10.4  Pentru reclama, marketing-ul si publicitatea site-ului (inclusiv newslettere trimise prin mijloace electronice si marketingul direct) a produselor si serviciilor, constand in efectuarea de comunicari comerciale privind comercializarea produselor si serviciilor publicate pe site, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman, datele personale vor fi stocate pana in momentul exercitarii dreptului de opozitie, conform Art. 15 alin. 2 din Legea 677/ 2001, modificata si completata. Dupa exercitarea dreptului de opozitie, datele personale obtinute cu scopul de a trimite materiale informative vor fi sterse si arhivate. In cazul în care nu a avut loc nici o tranzacție între noi si CLIENT/ MEMBRU inainte de revocare sau de cererea de anulare a inregistrarii si nu exista nici un contract in derulare, vom elimina datele personale din sistem, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea accesarii acestora.


6.11. Masuri organizatorice pentru protejarea datelor cu caracter personal luate de catre Freeway Design SRL impotriva distrugerii accidentale, ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

       6.11.1.  Datele sunt stocate electronic in fisiere securizate care pot fi accesate numai de catre utilizatorii autorizati ai firmei, care au acces la acestea prin intermediul unui nume de utilizator si o parola, parola are minim 6 caractere, contine numere, litere, caractere speciale si se modifica periodic. Parolele sunt de asemenea stocate sub forma criptata, iar utilizatorii autorizati ai firmei au posibilatea doar de a schimba parola in anumite circumstante.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către SITE şi sunt accesibile unui numar limitat de angajati ai Freeway Design. Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date, vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive, conturile de acces sunt suspendate.

       6.11.2. Utilizatorii care acceseaza datele cu caracter personal sunt din conducerea unitatii si se realizeaza numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. In momentul angajarii unor salariati care vor avea acces la baza de date, operatorul va stabili tipurile de acces dupa functionalitate (introducere, prelucrare, salvare, etc.) si dupa actiunile aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, etc) precum si procedurile privind aceste tipuri de acces.

      6.11.3. Platforma si serverul in care introduc clientii datele sunt securizate si updatate la zi. Computerele se afla in incaperi care sunt incuiate si in care accesul se face pe baza de cartela. Nici o data cu caracter personal nu apare pe consola serverului. Din punct de vedere al platformei care contine site-ul, daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data de 10 minute stabilita de operator, sesiunea de lucru se inchide automat. Pentru reaccesare, se va reintroduce parola.

       6.11.4  In fiecare zi se efectueaza o copie de siguranta a intregului server, inclusiv a site-ului si a bazei de date. Se pastreaza  trei copii care se suprascriu prin rotatie. Unitatile de calcul au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.

       6.11.5. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopurile acceptate de legile in vigoare. Informatiile pe suport de hartie sunt pastrate in dosare speciale, la care au acces doar angajatii societatii, carora le incumba obligatia de confidentialitate.

       6.11.6  Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor bazei de date sau pentru realizarea de prezentari, se vor folosi date anonime. In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, acestia sunt informati cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 si a Deciziei nr. 132/2011 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

 

Ce sunt cookie-urile?

 

Cookie-urile sunt fragmente de fisiere text uneori codificate, plasate pe terminalul utilizatorilor (computer, device-uri mobile, etc.) de catre serverele site-urilor vizitate prin intermediul browser-elor de internet, in scopul utilizarii eficiente a paginii web, recunoasterii terminalului utilizatorului si prezentarii de continut relevant, fara a oferi o identificare personala a utilizatorului. Cookie-urile contin de regula numele paginii web de provenienta, data stocarii pe terminal si un numar unic. Cookie-urile sunt fisiere pasive, nu contin virusi, programe software sau spyware si nu acceseaza nici un fel de informatii personale de pe hard-driver-ul vizitatorului unui site.

 


Cookie-urile reprezinta un factor foarte important al functionarii eficiente a navigarii  pe internet, ajutand la generarea unei experiente de vizitare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face imposibila navigarea pe unele site-uri. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea site-urilor folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; de exemplu, dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe cele mai mari si utilizate site-uri din lume.

Aceasta tehnologie de stocare automata a cookies este foarte raspandita si se foloseste pentru a colecta informatii precum tipul de browser si sistemul de operare, pagina sursa, denumirea domeniului din care vizitatorul s-a conectat la site, etc, fara identificarea personala a vizitatorului, toate cu scopul de a intelege cum folosesc vizitatorii o anumita pagina de web.

 

Cum si de ce folosim cookie-uri?
Site-ul foloseste cookies pentru a imbunatati utilizarea si functionalitatea site-ului si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii il utilizeaza. 
Stocarea de cookies pe calculatorul dumneavoastra ne ofera o modalitate pentru a personaliza si/ sau a imbunatati experienta dumneavoastra pe site-ul nostru si pentru a face urmatoarea vizita mai placuta. 
Folosirea cookies nu se inseamna colectarea de informatii personale, cum ar fi numele dumneavoastra, etc. si nu identifica personal vizitatorii site-ului, ci sunt folosite pentru a putea oferi continut adaptat preferintelor dvs. pe parcursul navigării pe site. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor sale. Categoriile de cookie-uri folosite sunt cele de performanţă a site-ului, de analiza a profilurilor/ nivel de trafic/ continut vizionat/ tip de dispozitive (mobile, desktop, etc)/ preferinte/ etc. ale vizitatorilor, de targetare, remarketing şi publicitate prin intermediul Google Analytics/ Adwords/ terte parti (Facebook, etc), etc.

 

 

 

Cum pot modifica setarile mele cookie?
Puteti in orice moment modifica setarile de acceptare cookies din setarile browser-ului de internet pe care il folositi (de exemplu, sa fiti atentionati atunci cand cookie-urile sunt trimise catre computerul dvs.). Daca faceti acest lucru, va rugam sa aveti in vedere faptul ca este posibil sa nu puteti folosi absolut toate functiile site-ului care necesita inregistrarea sau inregistrarea informatiilor.

 

 Pentru mai multe detalii despre cookies, pentru o informare mai detaliata sau despre cum ii puteti sterge sau refuza, puteţi vizita:

 

http://www.allaboutcookies.org/

 

http://www.youronlinechoices.com/ro/

 

http://ec.europa.eu/cookies/index_en.htm

 

Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii asupra acestui document. Va rugam sa consultati aceasta pagina in mod regulat pentru a reciti aceste informatii.

 

Continuarea navigarii pe site in paginile site-ului este echivalentul consimtamantului utilizatorului pentru acceptarea stocarii de cookies, având în vedere instiintarea explicit afisată în bara din partea de jos a ecranului terminalului folosit pentru navigare.


7
. Politica de vanzare online


7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la SERVICIU este permis oricarui UTILIZATOR/ CLIENT sau MEMBRU care poseda sau isi creeaza un CONT.

7.1.2.Pentru a i se permite accesul la SERVICIU, MEMBRUL/ CLIENTUL/ UTILIZATORUL va trebui sa accepte prevederile prezentului DOCUMENT.

7.1.3. Freeway Design isi rezerva dreptul de a limita accesul CLIENTULUI la SERVICIU si chiar de a sterge CONTUL acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre CLIENT, accesul si existenta CONTULUI CLIENTULUI ar putea prejudicia in vreun fel Freeway Design. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea CLIENTULUI in acest sens.
7.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi CLIENTI/ MEMBRI. Fiecare MEMBRU/CLIENT poate avea un singur CONT.

7.1.5. In cazul in care se descopera accese partajate de acest gen, Freeway Design isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul CLIENTULUI la CONTINUT sau SERVICIU.

 

7.2. Produse si servicii

7.2.1. Freeway Design poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Freeway Design are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul SERVICIULUI sunt destinate exclusiv uzului personal al CLIENTULUI.

7.2.3. Freeway Design poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor CLIENTI.

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si sunt preturi de vanzare finale catre CLIENTI.

7.2.5. Discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Se pastreaza intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare, valabila in momentul emiterii comenzii.

Tariful unui produs afisat pe site taiat cu o linie si urmat de un pret mai mic semnifica pretul de vanzare initial si cel cu discount in cadrul unei promotii, la un moment dat. Aceste tarife au caracter pur informativ si pot suferi modificari in orice moment.

7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de catre CLIENT in formularul destinat acestui scop. Freeway Design nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de CLIENT pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, comanda va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre CLIENT. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata in contul CLIENTULUI nefiind transferata in conturile Freeway Design.
7.2.7. Plata prin transfer bancar (ordin de plata), se face numai pe baza emiterii unei facturi proforme care va fi primita prin email. In acest caz, produsele vor fi rezervate in stoc timp de trei zile lucratoare pana la confirmarea platii de catre banca. Daca plata nu este confirmata, rezervarea comenzii se va sterge din sistem. Pentru anumite corectii care pot aparea pe parcursul procesului de onorare a comenzii (anulari, retururi) se vor emite facturi storno.

In cazul platilor online sau in cont bancar, Freeway Design nu este/nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

7.2.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site si vanzarea lor (texte /imagini statice / dinamice, greutate produse, caracteristici, stocuri, /prezentari multimedia/ link-uri catre alte site-uri partenere, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Freeway Design, acestea fiind cu titlu de prezentare. Freeway Design poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, poate intrerupe vanzarea unor produse sau extinde/ restrange numarul lor (serii limitate), fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un actual sau potential CLIENT.

7.2.9. In descrierea si prezentarea imaginii produselor sau serviciilor, Freeway Design isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii, etc.) care nu sunt incluse in costurile produselor respective si care nu vor fi livrate la cumpararea produselor de pe SITE. Fotografiile produselor afisate pe SITE pot avea mici diferente fata de produsele reale (culoare, nuante, etc) datorita luminii in momentul fotografierii si interfetei electronice de prezentare, dar Freeway Design depune toate eforturile pentru ca fotografiile sa reflecte cat mai real produsele comandate. Diferentele care pot aparea depind de asemenea de specificatiile tehnice si de reglajele monitorului utilizat.

 

7.3. Valabilitatea si disponibilitatea produselor si serviciilor

7.3.1. Freeway Design isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a MEMBRULUI sau CLIENTULUI.

7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul in care se face COMANDA, in limita stocului disponibil.

Produsele pot aparea pe SITE cu urmatoarele specificatii:

            • In stoc - produsul este disponibil in stoc si se poate livra in urma trimiterii COMENZII si confirmarii de catre Freeway Design in aproximativ 1-2 zile lucratoare si in limita stocului fizic existent. Stocul este actualizat cel putin o data pe saptamana. Daca printr-o eroare unul dintre produsele comandate nu mai poate fi livrat (eroare de stoc, eroare umana, etc) si plata s-a efectuat, Freeway Design va returna banii CLIENTULUI. 

            • Sold out (Stoc epuizat) - produsul nu este disponibil si nici nu sunt informatii precise privind revenirea in stoc

            • Disponibil / Livrare in 1-2 saptamani/ Disponibil la Comanda pentru Comenzi speciale - produsul poate fi livrat in baza unei comenzi ferme, in termenul si conditiile agreate in momentul confirmarii comenzii. Pentru achizitionarea produselor pe baza de comanda, in functie de valoarea acesteia, se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 50% din valoarea produselor. Daca printr-o eroare unul dintre produsele comandate nu mai poate fi livrat (eroare de stoc, eroare tehnica, umana, etc.) si plata s-a efectuat online sau in contul bancar, Freeway Design va returna banii CLIENTULUI pentru produsul in cauza.

In cazul produselor personalizate nu se poate realiza returul acestora tinand cont de caracterul lor unic care face imposibila vandabilitatea catre alti clienti. In acest caz returul se poate realiza doar ca urmare a constatarii unor vicii de fabricatie, conform art 7.9.2.

Freeway Design nu este raspunzator de fluctuatiile stocurilor furnizorilor si nu poate fi tras la raspundere in cazul in care un produs sau partile componente ale acestuia dispar din oferta furnizorilor sau sub-furnizorilor sai.

7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul in care se face COMANDA, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o COMANDA emisa si confirmata nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

7.3.6. CLIENTUL poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.7, atunci cand este contactat de catre, sau contacteaza Freeway Design, conform cu art 7.4.2 si metoda de plata aleasa de acesta este cu card bancar.

7.3.7. CLIENTUL poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 7.9.

 

7.4. Comanda online

7.4.1. CLIENTUL poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe SITE.

7.4.2. Prin finalizarea comenzii, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui DOCUMENT si COMANDA LANSATA/EMISA/ PLASATA.

7.4.3. Prin lansarea comenzii, CLIENTUL consimte ca Freeway Design poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Freeway Design (telefonic sau email) pentru confirmarea personala a comenzii in urmatoarele scopuri:

• 7.4.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de catre CLIENT.

• 7.4.3.2. Validarea de catre CLIENT a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)

• 7.4.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

In cazul in care COMANDA nu poate fi confirmata din diverse motive (tehnice, umane, forta majora, etc.) in cel mult 3 (trei) zile lucratoare, aceasta este anulata automat de sistem. Clientii accepta ca Freeway Design nu poate fi fortat sa livreze o comanda care nu a fost confirmata in conditiile de mai sus.

7.4.4. Freeway Design va denunta unilateral si va anula automat o comanda efectuata de catre CLIENT, chiar si fara o notificare prealabila adresata CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii:

• 7.4.4.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului CLIENTULUI, a tranzactiei, in cazul platii online;

• 7.4.4.2.Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Freeway Design, in cazul platii online;

• 7.4.4.3. Datele furnizate de catre CLIENT pe site sunt incomplete sau incorecte

• 7.4.4.4. Activitatea CLIENTULUI pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Freeway Design si/sau partenerilor acestuia.

• 7.4.4.5. Realizarea a mai mult de doua livrari consecutive esuate

• 7.4.4.6. Pentru alte motive obiective.

7.4.5. CLIENTUL poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform 7.4.3.

7.4.6. In cazul in care CLIENTUL renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului CLIENTULUI a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul CLIENTULUI a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre Freeway Design in maxim 10 de zile de la data la care Freeway Design a luat la cunostinta de acest fapt.

7.4.7. In cazul in care unele produse comandate de catre CLIENT printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, Freeway Design va informa CLIENTUL asupra acestui fapt si va dispune deblocarea in contul CLIENTULUI a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul CLIENTULUI, in maxim 10 zile de la data la care Freeway Design a luat la cunostinta acest fapt.

7.4.8. O comanda plasata nu poate fi modificata. Daca clientul doreste o modificare (includerea sau renuntarea la produse) acesta va anula comanda care nu corespunde cu dorintele sale si va face o noua comanda in sistem.
7.4.9. Din momentul in care CLIENTUL valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care Freeway Design informeaza CLIENTUL cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine CONTRACT la Distanta, conf. O.G.130/2000 art. 2.

7.4.10. Detaliile de livrare a produselor, incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea Freeway Design, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.4.11. In cazul in care un CLIENT isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre CLIENT inainte de momentul modificarii. Se vor lua in considerare noile date modificate pentru contractele viitoare si, in masura in care este posibil, pentru livrare si contact pentru contractele in curs de derulare.

 

7.5. Comanda telefonica

7.5.1. CLIENTUL /MEMBRUL nu poate efectua comenzi telefonice, ci poate fi doar ajutat sa isi creeze un cont pe SITE si sa plaseze o comanda online.

 

7.6. Contract si finalizare

7.6.1. Freeway Design va include in coletul expediat catre CLIENT toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre CLIENT. Factura emisa va cuprinde toate mentiunile obligatorii in conformitate cu Art. 155 din Codul Fiscal.

7.6.2. Freeway Design va facilita informarea CLIENTULUI asupra stadiului in care se afla comanda sau contractul la distanta.

7.6.3. Contractul la distanta la care se adauga documentele care atesta livrarea (Aviz/AWB semnat si achitat) catre CLIENT a produselor contractate de acesta, de partea Freeway Design, devine Contract onorat..
Contractul este incheiat pe durata determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul DOCUMENT.

 

7.7. Pret comanda/ Transport/ Livrare

7.7.1. CLIENTUL are la dispozitie ca modalitate de transport a produselor/serviciilor achizitionate livrarea prin intermediul unei firme de curierat rapid. Livrarea se poate face doar catre o persoana fizica sau juridica din Romania, cu adresa de livrare pe teritoriul Romaniei

1. Pretul final pe care clientul trebuie sa il achite se calculeaza astfel: pretul produselor comandate, la care se adauga pretul de livrare al firmei de curierat pentru transportul si manevrarea acestora*.


2. Pretul de livrare este de 16 lei oriunde in tara (pentru greutate si volum <1 kg, per destinatie, prin firma de curierat (nu sunt incluse localitatile care necesita Km suplimentari), cu acoperire nationala in cele peste 5500 orase ale tarii din reteaua proprie/ orase resedinta de livrare ale curierului.*


3. Comenzile cu o valoare a produselor comandate mai mare de 250 lei (per destinatie si pentru greutate fizica si volumetrica de max 3 kg, fara km suplimentari), beneficiaza de transport gratuit (firma noastra va suporta pretul transportului) in localitatile principale de resedinta din lista de locatii a curierului.*


4. Formularul de comanda in momentul lansarii comenzii va cuprinde pretul produselor si un pret aproximativ al livrarii, in functie de marimea comenzii, de numarul de kg fizice sau volumetrice, de posibilitatea de compactare a produselor si/ sau de promotia existenta in momentul respectiv.*

Daca localitatea in care doriti livrarea nu se afla printre cele 5500 orase din reteaua curierului, puteti opta pentru ridicarea coletului de la cel mai apropiat sediu al curierului sau aveti posibilitatea de a contacta curierul si de a solicita contra-cost transportul pana la adresa dorita. Pretul este de aproximativ 1 leu/km, pentru localitatile aflate in afara retelei si se taxeaza o singura data, doar dus, iar kilometrii sunt calculati fata de cea mai apropiata filiala. In acest caz va rugam sa ne contactati pentru a ne transmite detaliile livrarii.


*Pretul final al livrarii va fi comunicat in momentul confirmarii telefonice a comenzii si va depinde de greutatea fizica, volumetrica sau liniara a coletului si de nr. km suplimentari (aprox. 1 leu/kg sau 1 leu/ km pentru fiecare kg  sau km suplimentar). Din punct de vedere al greutatii, pentru produsele comandate in cantitati foarte mari, voluminoase sau foarte grele, pretul final al livrarii va fi confirmat dupa verificarea Kg fizice, Kg volumetrice si Kg liniare ale coletului conform sistemului de calcul al firmei de curierat (Greutatea unui colet se calculeaza in functie de greutatea fizica, volumetrica sau liniara a coletului, urmand sa se aplice rezultatul cel mai mare; pe site, la rubrica 'Detalii' ale produsului apare greutatea fizica, iar greutatea volumetrica se calculeaza dupa asezarea produselor in colet si compactarea acestora, astfel: Lungime x Latime x Inaltime colet/ 6000). Freeway Design nu livreaza colete a caror greutate se calculeaza conform greutatii liniare (colete cu lungimea unei laturi mai mari de 1.5 m). De asemenea, Freeway Design poate refuza expedierea unui colet daca acesta depaseste posibilitatile organizatorice ale firmei.


In cazul promotiei de transport gratuit (suportat de catre firma noastra), pretul final al livrarii se va obtine prin scaderea din pretul de livrare calculat pentru Kg fizice si Kg volumetrice (care se obtine prin modalitatea de calcul mentionata mai sus, conform sistemului de calcul al firmei de curierat), a cuantumului pretului de livrare pentru transport gratuit in conditiile mentionate la punctele 2), 3) si 4) din acest capitol.

 

 

Pentru produsele aflate in stoc, comenzile sosite dupa ora 14.00 vor fi confirmate si livrate a doua zi, iar cele care sosesc vinerea dupa ora 12:00 si pana luni dimineata la ora 10:00, vor fi procesate luni, in ordinea sosirii. In cazul in care volumul comenzilor depaseste capacitatea noastra de procesare, acestea vor fi procesate in urmatoarea zi. Comenzile speciale vor avea conditii separat stabilite pentru plata si livrare, in functie de specificul acestora. Comenzile se fac online si se livreaza prin curier. In cazul in care o comanda inregistrata in sistem nu poate fi confirmata telefonic cu destinatarul in termen de 24 ore din diverse motive (acesta nu raspunde la telefon, numarul de telefon este gresit, numarul este imposibil de apelat, numarul este din alta tara, etc.), comanda se anuleaza.

 

Pretul final al serviciilor de transport si livrare se calculeaza estimativ la momentul in care se face comanda, in functie de greutatea totala a comenzii, si/ sau, daca este cazul, in functie de volumul acesteia. Freeway Design estimeaza pe baza unor indicatori agreati cu firma de curierat pretul transportului si al livrarii. Clientul accepta prin plasarea comenzii aceste estimari, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestei estimari. In consecinta, Clientul nu poate solicita un cost inferior al transportului pe baza unor cantariri sau masuratori proprii ale coletului.
Pentru coletele voluminoase sau cu produse extrem de fragile, acest pret poate creste daca se adauga materiale suplimentare pentru protectie, transport special pentru colete voluminoase, asigurarea produselor pe durata transportului daca este cazul, etc.

In anumite conditii Freeway Design poate suporta costul transportului care va aparea catre clienti sub forma unui transport gratuit (in functie de valoarea comenzii, greutate fizica, volumetrica sau liniara, promotii existente la un moment dat, etc). Freeway Design nu este poate fi obligata insa sa ofere transport gratuit daca Clientul nu respecta conditiile standard de utilizare a SERVICIILOR companiei. Oferirea transportului gratuit nu exclude perceperea unui cost suplimentar pentru colete voluminoase, foarte grele, etc., conform alineatului anterior.

7.7.2. Livrarea se va face prin serviciul de curierat rapid, iar comanda ajunge la dumneavoastra in 24-72 ore (in zilele lucratoare ale saptamanii) din momentul confirmarii telefonice a comenzii pentru produsele aflate in stoc si in functie de programul de functionare, sarbatori legale sau gradul de incarcare a rutelor de destinatie si volumului de livrari ale firmei de curierat, urmand ca pentru produsele care nu se mai afla in stoc sau pentru comenzile speciale sa se agreeze impreuna cu CLIENTUL un alt termen de livrare, agreat in prealabil cu Freeway Design la lansarea si la confirmarea COMENZII. Livrarea se poate face doar catre o persoana fizica sau juridica din Romania, cu adresa de livrare in Romania.

7.7.3. In cazul in care produsul poate fi livrat numai cu depasirea termenului agreat, Freeway Design va informa Clientul prin e-mail, in termen de maxim 10 de zile de la confirmarea comenzii, cu aplicarea prevederilor art. 7.8.3, caz in care Clientul poate renunta in scris la comanda, iar in eventualitatea in care plata a fost efectuata prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 10 de zile de la data renuntarii.

Freeway Design S.R.L. va depune toate eforturile pentru respectarea termenelor de livrare mentionate pe site. Totusi, Freeway Design S.R.L nu poate fi responsabila pentru eventualele intarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un tert sau de catre consumator sau de o cauza imprevizibila si insurmontabila precum cazul de forta majora.
In cazul nereceptionarii coletului in cadrul termenelor indicate, vom investiga impreuna cu societatea de curierat motivele care au determinat acest lucru. Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuata.

Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactati online la contact@fragoladesign.ro sau telefonic la numarul 0742 620 957, de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00.

 

7.8. Calitate si garantii

7.8.1. Fiecare produs comercializat beneficiaza de termenul de garantie in conformitate cu legislatia romana in vigoare si in conditiile mentionate de aceasta, garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/ 2003. In conformitate cu art. 9-14 din Legea 449/2003 fiecare MEMBRU sau CLIENT poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, returnarea contravalorii acestuia conform articolelor prezentului DOCUMENT. Produsele neconforme redevin proprietatea Freeway Design. Clientul nu este indreptatit la despagubiri sau penalitati pentru produsele neconforme, iar prin plasarea comenzii declara ca accepta sa primeasca contravaloarea produselor si transportului in cazul lipsei de conformitate.

Avand in vedere natura produselor de decoratiuni sau accesorii fashion (fragilitate, usurinta murdaririi articolelor textile, etc), Freeway Design nu poate acorda garantie pentru folosirea acestora de catre clienti mai mult decat cea mentionata de lege.Detalii despre trasaturile caracteristice ale produselor pot fi gasite in pagina de detalii si informatii ale fiecarui produs de pe site. Descrierea produselor este mentionata in scris cat se poate de detaliat (culori, nuante, dimensiuni, volum, capse metalice, detalii lemn, piele, plastic, piele ecologica, piele artificiala, material textil, material textil bumbac, etc), clientul putand solicita informatii suplimentare si, in cunostinta de cauza, sa decida plasarea comenzii.

Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat daca este cazul in capitolul cu detaliile produsului la momentul vanzarii sale exclusive pe SITE. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si componentelor acestora mentionate de catre producatori si furnizori si nici un CLIENT nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea existenta. Acest lucru inseamna ca garantia produselor oferita de catre Freeway Design este cea oferita de catre furnizorii Freeway Design, care este de 30 de zile de la data livrarii, in cazul in care nu este mentionat alt termen de garantie in pagina de descriere a produsului.

La solicitarea garantiei este necesara trimiterea de catre CLIENT a produselor cu defectiuni impreuna cu accesoriile si documentele insotitoare aferente. In cazul in care produsele ajung neinsotite de acestea, produsele pot fi returnate expeditorului fara a i se solutiona garantia. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice realizate de catre client precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, taieri, produsele utilizate in conditii neadecvate (expunerea in mediu parfumat sau in alte conditii improprii, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), expunerea la lichide sau alte substante, contactul cu substante chimice.

 

7.8.2. Freeway Design nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe SITE. In cazul in care Freeway Design nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, chiar daca acesta aparea ca disponibil pe site dintr-o eroare umana sau tehnica, va informa CLIENTUL despre acest lucru, la data la care Freeway Design ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre Freeway Design in termen de maximum 14 zile de la lansarea comenzii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.


7.8.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare pentru produsele aflate in stoc indicat la art. 7.7.2, Freeway Design va informa CLIENTUL prin e-mail si/sau telefon si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, CLIENTUL poate solicita in scris rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. CLIENTUL are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre Freeway Design a unui raspuns din partea CLIENTULUI sau imposibilitatea contactarii CLIENTULUI la datele de contact indicate in termenul precizat se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, Freeway Design va inapoia sumele platite conform art. 7.7.3.

 

7.9. Returnarea produselor

In cazul in care coletul adus de catre curier nu este in stare buna si prezinta elemente clare de deteriorare severa a integritatii pachetului si a continutului (pachetul este desfacut, rupt, intepat, continutul distrus, etc), se pot face mentiuni cu privire la eventualele probleme in momentul livrarii pe documentul de livrare al curierului (numit AWB) sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se fac fotografii si se refuza primirea si plata coletului.

Nu sunt insa considerate probleme deteriorarile minore, normale, care sunt datorate manevrarii si manipularii pachetelor si care nu afecteaza continutul acestora (de exemplu: prafuirea/ murdarirea exteriorului pachetelor, indoirea usoara a colturilor, etc).

Orice reclamatie ulterioara livrarii de catre curier, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

7.9.1. CLIENTUL Freeway Design poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT la distanta, in urmatoarele situatii:

7.9.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe sau produsele prezinta defecte de fabricatie.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic (care prezinta deteriorari evidente) vor fi refuzate.  Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

7.9.1.2. Produsele au fost livrate gresit (la o adresa gresita, etc)

7.9.1.3. Produsele livrate au specificatii eronate fata de comanda plasata (cantitate set, etc.)

7.9.1.4."Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conf. O.G. 130/2000 si modificarile din OUG 34/ 2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse de pe site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e. Returnarea produselor trebuie sa se faca pe cat este posibil in ambalajul original, dar cu toate accesoriile si documentele si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, trebuie sa fie noi, fara sa fi fost purtate sau folosite de nici un fel (spalate, impregnate cu parfum sau odorizante de camera, etc), trebuie sa fie complete (impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale). Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

7.9.2. CLIENTUL este obligat sa notifice Freeway Design intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 3 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor si comunicarea acestui fapt catre Freeway Design.

In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie se va returna contravaloarea acestuia, cu conditia notificarii in scris a Freeway Design in termen de 3 zile de la receptionarea produsului.

7.9.3. CLIENTULUI care a notificat Freeway Design conform art 7.9.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la Freeway Design in maxim 14 zile lucratoare de la data receptionarii produselor, bineinteles cu expedierea notificarii (cu confirmare de primire din partea Freeway Design si trimitere prin curier/ posta (aceeasi modalitate in care au fost primite), in caz contrar Freeway Design considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Produsele se vor trimite cu toate documentele primite care l-au insotit si cu formularul de retur. Utilizarea serviciilor de curierat permit urmarirea coletului, dar Freeway Design nu este responsabila pentru coletele pierdute pe drumul de retur al produselor.

7.9.4. CLIENTUL Freeway Design nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui CONTRACT si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

      • 7.9.4.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, singura masura fiind cea a virarii contravalorii produsului neconform in contul mentionat de catre CLIENT

      • 7.9.4.2. Cererea de returnare cauzata de oricare situatie prevazuta la 7.9.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile lucratoare prevazute conform art 7.9.2, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

      • 7.9.4.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 7.9.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

      • 7.9.4.4. Conf.O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. Freeway Design isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produsele extrem de fragile sau casabile (daca este cazul). MEMBRUL/ CLIENTUL va fi informat pe pagina produsului in cauza daca acesta nu este returnabil. Produsele ce constituie un kit sau un set trebuie returnate ca un kit sau set. Cutiile si ambalajul de protectie sunt considerate ca o parte a produsului.

7.9.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre Freeway Design. Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

7.9.6. Daca se doreste inlocuirea produsului cu unul identic, conform 7.9.1.1, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.9.7. In cazul in care CLIENTUL care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.9.1.1, iar Freeway Design nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi CLIENTULUI contravaloarea produsului in conformitate cu 7.9.5.

7.9.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre CLIENT, nu se ramburseaza.

7.9.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/ reexpediere vor fi suportate de catre CLIENT, la costurile solicitate de catre Curier pentru livrari standard, exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.9.1.1 si 7.9.1.2, precum si in cazul lipsei conformitatii conform 7.9.1.3, situatie in care Freeway Design va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unor produse gresite, conform cap.7.4., cheltuielile de returnare sunt in sarcina Freeway Design.

7.9.10 Modalitati de plata acceptate de catre Freeway Design disponibile pentru achizitionarea produselor:

       - Plata cu ordin de plata in cont bancar: CLIENTUL va plati contravaloarea produselor comandate in contul bancar mentionat in mailul cu Factura agreata, ulterior formularului de COMANDA

       - Plata ramburs: CLIENTUL va plati agentului de curierat contravaloarea comenzii la primirea coletului.

 Nu pot fi returnate produsele “Comenzi speciale” (produse personalizate sau confectionate la cerere). In cazul in care produsul returnat face parte dintr-o promotie/ discount/ pachet promotional si in urma returului conditiile initiale ale promotiei nu mai sunt indeplinite, suma aferenta se va deduce din contravaloarea produselor returnate care urmeaza sa fie platita clientului. Daca valoare produsului returnat scade sub valoarea comenzii initiale sub 200 lei, limita de livrare gratuita, atunci din suma de returnat se va scadea valoarea taxei de transport.

Prevederile legilor care guverneaza cumparaturile online nu se mai aplica in cazul in care clientul se prezinta la sediul firmei ca sa ridice personal comanda, chiar daca aceasta a fost achizitionata de pe site-ul magazinului online pentru ca se considera ca produsul a fost verificat in momentul ridicarii si acesta este in conformitate cu cerintele clientului. 

 

8. Frauda

8.1. Freeway Design nu solicita CLIENTILOR sau UTILIZATORILOR sai prin niciun mijloc de comunicare (email/ telefonic/ SMS/ etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Exceptie fac numai CLIENTII persoane juridice, in sensul obtinerii de catre Freeway Design a numarului de cont, respectiv a bancii CLIENTULUI, pe numele caruia se va face facturarea unei comenzi daca exista neclaritati sau pentru confirmarea comenzii.

8.2. CLIENTUL / MEMBRUL isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

8.3. Freeway Design declina orice responsabilitate, in situatia in care un MEMBRU /CLIENT ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Freeway Design .

8.4. CLIENTUL sau MEMBRUL va informa Freeway Design asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. Freeway Design nu promoveaza SPAM-ul. Orice MEMBRU/ CLIENT care a furnizat explicit adresa sa de email pe SITE poate opta pentru stergerea acesteia, acesta insemnand dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de email. De asemenea, este interzisa trimiterea catre Freeway Design sau catre SITE a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam.

8.6. Comunicarile realizate de catre Freeway Design prin mijloace electronice de comunicare la distanta (ex: email) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturii/ link-ului catre aceste date, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri, atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a site-ului/ continutul si/ sau Freeway Design si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva acelora care au incercat sa, sau au atins aceste scopuri:

• 8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui MEMBRU/CLIENT prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

• 8.7.2. de a altera sau altfel modifica continutul SITE-ului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre Freeway Design catre MEMBRU /CLIENT

• 8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza SITE-ul

• 8.7.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre Freeway Design catre MEMBRU/ CLIENT atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

8.8. Urmarirea obtinerii unor avantaje prin folosirea de conturi false (nume care nu sunt reale sau folosirea identitatii unor persoane de catre alte persoane) se considera tentativa de frauda si va avea ca efect anularea avantajelor obtinute, blocarea accesului la SITE-ul Freeway Design si raportarea catre autoritati.


9. Limitarea de responsabilitate

9.1. Freeway Design nu poate fi tinuta responsabila in fata niciunei persoane fizice sau juridice care utilizeaza SITE-ul sau CONTINUT-ul, altfel decat in limita articolelor ce constituie prezentul DOCUMENT.

9.2. Freeway Design nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe SITE sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.

9.3. In cazul in care un MEMBRU/ CLIENT considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Freeway Design violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate contacta pentru detalii Freeway Design, conform detaliilor de contactare, astfel incat Freeway Design sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.4. Freeway Design nu garanteaza MEMBRULUI sau CLIENTULUI acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca, de a modifica,  de a reproduce, de a copia, de a exploata partial si/sau integral CONTINUTUL, in orice maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Freeway Design.

9.5. Freeway Design nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.6. Freeway Design este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre MEMBRU sau CLIENT prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Freeway Design, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea MEMBRULUI, CLIENTULUI si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

9.7. Freeway Design nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.7.1. serviciul va fi potrivit cerintelor CLIENTULUI

9.7.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

9.7.3.produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor CLIENTULUI.

9.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt, sub nicio forma, responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre CLIENT sau MEMBRU si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

9.9 Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre Freeway Design de la acel client, pentru respectiva livrare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura proforma si cea fiscala constituie contractul de vanzare-cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea expeditiei cu privire la faptul ca a primit produsele si acestea sunt conform  comenzii.

10. Forta majora si cazul fortuit

Freeway Design, partenerii si furnizorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in executarea obligatiilor contractuale sau in ceea ce priveste continutul furnizat pe SITE, rezultand direct sau indirect din cauze de forta majora sau care nu depind de vointa Freeway Design. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare sau accesul neautorizat la echipamentul tehnic Freeway Design, virusii informatici, lipsa conexiunii la internet sau telefon, erorile de operare, greva, calamitati, razboi, etc.

10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, niciuna din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte parti, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit. Exceptional si la aparitia unui caz fortuit (ex: accidente/ dificultati ale curierului transportator, etc.) este posibil ca livrarea produselor sa nu poata fi realizata, caz in care poate avea loc intreruperea unilaterala a contractului.

10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, dar in limitele art. 10.3.

 

11. Litigii

11.1. Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc. a SITE-ului sau al oricarui continut trimis de catre Freeway Design MEMBRULUI/ CLIENTULUI prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile prezentelor capitole din "Termeni si conditii".

11.2. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre MEMBRU/CLIENT si Freeway Design se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Freeway Design, in conformitate cu legile romane in vigoare. Conform Regulamentului 524/2013 privind solutionarea online extrajudiciara a litigiilor in materie de consum, este disponibila in cadrul UE platforma SOL/ ODR: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

11.3. Freeway Design nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea “Termenilor si conditiilor”.

11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 

12. Dispozitii finale

12.1. Freeway Design isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul sau orice continut, fara notificare prealabila obligatorie a MEMBRULUI sau CLIENTULUI.

12.2. Freeway Design nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3. Freeway Design isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

12.4. Daca oricare dintre clauzele din prezentul DOCUMENT va fi gasita nula, indiferent de cauza, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Prin continuarea navigarii pe site mai departe de prima pagina, clientul accepta fara obiectiuni 'Termenii si conditiile' prezente, iar in cazul lansarii unei comenzi, valoarea acestora devine aceeasi cu un contract valabil incheiat, iar clientul isi isi asuma in totalitate consecintele, drepturile si obligatiile ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului si din cumpararea de pe site-ul www.fragoladesign.ro.

 

13. Contact si feedback

13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu serviciile si produsele Freeway Design SRL, va rugam sa ne contactati prin email la contact@fragoladesign.ro sau telefonic la 0742.620.957. Feedback-ul poate fi transmis prin oricare din metodele puse la dispozitie, cu respectarea conditiilor legale: mesajele trebuie sa nu fie ilegale, amenintatoare, defaimatoare, etc. la adresa Freway Design sau a unei terte parti.

13.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii realizate de catre UTILIZATORII site-ului despre sau referitoare la Freeway Design sau site-ul www.fragoladesign.ro, la functionalitatea sau imbunatatirea acestuia, vor ramane proprietatea S.C. Freeway Design SRL, care va detine exclusiv drepturile asupra punerii lor in practica si care va fi exonerata de orice obligatie de recompensare pentru acestea.

14.  Cum functioneaza campania de Reduceri/ Black Friday/ Pink Friday

Campania este valabila pentru oricare dintre articolele din sectiunea 'Promotii Black Friday' si pentru preturile de vanzare afisate pe site in momentul cumpararii. Perioada de desfasurare a campaniei promotionale este 15 Noiembrie ora 24.00 - 16 Noiembrie ora 24.00, in limita stocului disponibil. Aceasta perioada poate fi modificata, extinsa sau restransa in functie de disponibilitatea produselor in stoc, precum si de alte considerente interne ale companiei, dar nu mai tarziu de data de 19 Noiembrie 2018, ora 24.00.
Reducerile prezentate in campanie nu se cumuleaza cu alte reduceri, oferte speciale sau promotionale.
Celelalte reglementari din 'Termeni si Conditii' prezentate pe site raman neschimbate.

 

🍪 Setări cookie
Acest website foloseste cookie-uri pentru a îmbunatati experienta utilizatorilor.